søndag 7. juni 2009

Mjøsa Rundt 09



Søndag 7. juni var det klart for sesongens siste satsningsritt før Trondheim-Oslo med start og mål på Feiring i Akershus. På tiden 5.45 holdt det til en tredjeplass i lagkonkurransen. I tillegg ble det mange fine plasseringer i de aldersbestemte klassene.

7 mann kom opp på lørdag kveld og overnattet på Feiringklinikken. Etter middagen fikk vi velvillig stilt kjøkkenet til disposisjon for å koke opp den berømte hoggormsaften som Jan Erik hadde laget til Vestfold Rundt etter oppskrift fra Truls. Laget var kommet til enighet med BOC 1 om å kjøre i samme pulje år med tanke på å vurdere en felles satsning på Trondheim Oslo. Vi stilte noe redusert med bare 14 mann. I følgebilen til Olympia Sport var vi så heldig å ha vår eminente lagfotograf Tom Tveitan og datter Maiken Tveitan Rødberg som mannskap. Vi gleder oss til å se bildene. BOC stilte også litt tynt med Styrken syklister men hadde med mange andre gode ryttere også. Totalt vil jeg tro det var rundt 25 mann fra BOC. Det var enighet i forkant om å prioritere Styrken syklister i rulla og at man brukte watt på flatene og nedover og holdt litt igjen i bakkene for ikke sprenge laget. Laget stilte i andre pulje med start 8.05, fem minutter etter Rye 1. Planen var å ta det litt rolig i starten med 8 mann fra hvert lag i rulla. Tempraturen ved start var rundt 10 grader og steg til rundt 15 ut over dagen. Det var lettskyet og noe medvind nordover. Farten kom nokså raskt opp og vi klokket en gjennomsnitthastighet de første 100 km til Lillehammer på ca 42 km/t. Vi mistet desverre to mann fra vårt lag på denne første etappen. Selv om vårt lag på Styrken ikke legger opp til noen stans, ble det enighet med BOC om å gjennomføre en stans i bakkene ut fra Lillehammer der det var satt frem flasker og barer. I tillegg fikk de mest trengte lettet på trykket. Fra Lillehammer ble det noe motvind sydover og tilløp til små regnbyger inne i mellom. Enkelte opplevde det nok kjølig når regnet sildret selv om det ikke varte lenge av gangen. Omtrent ved Tangen ble vi tatt igjen av Velo Club Zonkolan. Vi hang oss på dem, men valgte nokså raskt å slippe for å kjøre vårt eget opplegg til mål i Feiring. De kjører sterkere enn det vi la opp til i bakkene. Vi mistet en mann til før Minnesund. Det var rimelig god representasjon fra begge lag i rulla gjennom hele rittet. De fleste var nokså møre ved målgang etter 5 timer og 45 minutter. Noe som ga en tredje plass i lagkonkurransen etter Rye og Velo Club Zonkolan. Sist Vestfoldexpressen syklet dette rittet var i 2007 på en tid rundt 6.10. En kraftig forbedring som viser at vi nå står godt rustet til Trondheim-Oslo. Se bilder som Tom vil legge ut på vår blogspot.

Skrevet: Av Bjarne

Tom Tveitan foto

Spill noe musikk av Coldplay, prøv låten clocks eller noe annet av dem, opplevelsen av fotografiene blir større. Du kan spille noen låten her, sett på den første låten !

http://www.myspace.com/coldplay

Som servicebil ansvarlig/team fotograf under rittet , ble jeg imponert over disse gutta.

Tom Tveitan
































































1 kommentar: